צרפת 2021 – קצת אמריקה בדרך לפאריז

לא מעט היסוסים היו לגבי דיסנילנד – איך הילדים יחוו את דיסנילנד פאריז (עברו 7 שנים מאז אורלנדו)? האם הם כבר גדולים (ובעיקר גדולות) מדי? איך הפארק מתפקד בימי קורונה? ובכלל האם מצדיק בעצם לינה מיוחדת לידו (כי מבחינתי לינה בפאריז והגעה לפארק בתחבורה ציבורית לא היתה אפשרות ריאלית). ואם כבר מגיעים – האם להגיע ליום אחד או שניים? לפארק אחד או שניים?

בסופו של דבר החלטנו על האמצע – 2 לילות סמוך לפארק, יום אחד מלא בפארק אחד בלבד (וביום השני – קניות), לינה בדירה ולא במלונות דיסני, ביום השני – קניות

סיבות: אין הופעות כלל ולכן דיסני סטודיו פחות אטרקטיבי, מצד שני – כל המתקנים פועלים אז הפארק הראשי – דיסנילנד – כמעט לא נפגע. קניות באאוטלט בכל מקרה צריך (מסורת, בנות גדולות, רוצות פרימאק ועוד) אז זה היה איזון מוצלח. ולגבי לינה – הדירה שמצאנו במחיר שמצאנו הפך את הכל לנו בריינר – דירה מצויינת בשם Appartement 3km Disneyland Paris 4 à 6 personnes שאכן היתה 3 ק"מ – מדובר ביחידת דיור למעשה הצמודה לוילה של הבעלים וכוללת מטבח, 2 חדרים שינה גדולים וסלון. המחיר? כ-300 ש"ח ללילה.

אז מגיעים לדירה באזור 19:00 ובעוד המשפחה מתארגנת אני יוצא לסופר הסמוך וכאן מתחדדת האבחנה – אנחנו אמנם עדיין בצרפת, בפרבר של פאריז – אבל זה מרגיש הרבה יותר אורלנדו – שכונת הוילות, הרחובות והסופרמרקט השכונתי – גם גדול וגם עם המון מוצרים אמריקאים שלא ראינו כל הטיול – כמו לחם ללא קשה, פרוסות גבינת צדר לטוסט ועוד ועוד… (האאוטלט שנגיע אליו בהמשך רק יגביר את התחושה)

יום 10 לטיול – דיסנילנד פאריז

שוב נתחיל בשורה התחתונה – היה יום מעולה, יהיו שיגידו במשפחה שזה היה יום השיא בטיול – הילדים התחלקו בין דיסני ל- Puy du fou כשיא הטיול, בעיני עדיין בריטאני, מונט סנט מישל ו Etretat לוקחות את הבכורה – אבל גם אני חייב להודות שהיום בדיסנילנד עלה על כל הצפיות, ואני אכחיש אם יצטטו אותי – אבל לחלוטין לא נפל מימי אורלנדו העליזים

והסיבה העיקרית – כמה ריק פה שמדהים, כמה הכל מתקתק, עובד כימי שגרה, רק לחלוטין בלי תורים. כשהאפליקציה מודיעה על 5 דקות תור זה רק בגלל שלוקח 5 דקות ללכת את הסלאלום עד שמגיעים לראשית המתקן. כבר בחנייה הרגשנו את זה – כשחנינו בחניון ממש צמוד לפארק, 10 דקות לפני הפתיחה, ויחיסית בלי מכוניות (בדיעבד חנינו בחניון פנימי, של Indigo שעולה מעט יותר מהחניון של דיסני אבל הרבה יותר קרוב וחוסך אפילו כניסה בשער הראשי).

אז מה עשינו? הכל – את כל המתקנים כולל כאלו שבאורלנדו לא הגענו אליהם בכלל. את השווים במיוחד עשינו 2-4 פעמים. כמה זמן היינו? מפתיחה עד סגירה – אין הופעות סיום אז נסגר ב 20:20 (בדיוק בזמן, גם ככה נגמר הכח). אגב – כנראה בגלל שאין הופעות גם המחיר היה זול מהרגיל – 45 יורו לאדם (וזאת שוב כחצי מחיר לעומת אורלנדו שגם בה היינו לא בשיא העונה)

באמת יום מרגש. וכשעוזבים את הפארק ומיקי מאוס מנופף לשלום – זה הרגע שבו אנחנו מבינים שהיה יום נפלא, שמסיים טיול באמת נפלא ומפתיע לטובה – נדיר איך כל אתר מצליח להפתיע לטובה, אין הכל מתקתק מקצה לקצה, מההתחלה עד הסוף. כיף אדיר (בעצם יש עוד שיאים – קניות לבנות, אייפל לקטן… אבל החלק של הטיול הרכוב נגמר היום)

המתקנים המוצלחים ביותר בעיני הילדים (לפחות לפי זה שהיינו בכל אחד מספר פעמים):

  1. Star Wars Hyperspace Mountain – שדרוג (לדעתי) של מתקן דומה באורלנדו – רובנו היינו פה פעמיים (לקטן הספיקה פעם אחת) – כנראה המתקן הכי אקסטרימי בפארק
  2. המתקן השני של מלחמת הכוכבים שהוא מבחינת סימולטור – גם כאן היינו פעמיים (וכל פעם יש סיפור אחר)
  3. המתקן של באז לייטייר – שווה במיוחד, היינו 4 פעמים בתחרויות פנימיות (כולל 3 פעמים רצוף לחלוטין בלי תור)
  4. מאונטיין תאנדר – גם בו היינו מספר פעמים – אולי רכבת ההרים הקלאסית של אורלנדו)
  5. אוטופיה – לכאורה מתקן לילדים קטנים אבל היה להיט אצל הילדים (שכבזמנו באורלנדו ויתרנו עליו בגלל התורים וכאן היינו פעמיים)
  6. הפיראטים – אולי הטוב מסוגו

אבל גם חלק גדול מהאחרים היה מוצלח מאד (זה עולם קטן הקלאסי, Manor Phanom שהוא מעין רכבת שדים, סרט תלת המימד ועוד). 2 המתקנים היחידים המאכזבים- פיטר פן (כמו באורלנדו – תמיד עם תור גדול ולא ברור למה) ורכבת ההרים של אינדיאנה גונס – יותר סיקס פלאג – בלי הסיפור/העיצוב/האווירה של דיסני

לקינוח היום הלכנו למסעדה בשכונה שלנו בשם zebra – עוד הצלחה גדולה ליום מושלם – מסעדה עם קלאסה של מסעדת יוקרה (מפות, רמת שירות, עיצוב) אבל תפריט ידידותי למשפחות ולתקציב וגם טעים מאד – הילדים היו בעננים כאן כמו בעצם כל היום

איזה כיף ללכת לישון בידיעה שהיה ככ מושלם, אפילו שכ"כ מאוחר

יום 11 לטיול – בדרך לפאריז עוצרים לקניות

אחרי רצף של ימים עמוסים, אחרי היום המושלם והארוך מאד אתמול, היום קמים מאוחר – לא ממהרים. אוכלים ארוחת בוקר שנקנתה כרגיל במאפייה המקומות (אבל אנחנו היום באמריקה – אז צריך רכב למאפייה, ומכיוון שאנחנו באמריקה מצרפים דונאט מצופה קרם לקרואסון לארוחת בוקר פיוזן)

מתארגנים , נפרדים לשלום מבעל הדירה הנחמד מאד ונוסעים 10 דקות לאאוטלט הענק הסמוך – שגם מזכיר מאד את אמריקה. שם האאוטלט הוא VAL D'EUROPE (שזהו גם שם האזור) והוא בעצם קניון ענק המתפרס עוד עוד ולידו שי רחוב חנויות מעצבים.

נקודה פיקנטית – בכל הטיולים האחרונים שלנו אני בדרך כלל מקדיש כבר בתוכנית הטיול חצי יום לקניות – זאת גם כדי לשחרר אותנו מהצורף לעצור לקניות בכל שאר הטיול. אבל אם בטיול הגדול במערב ארה"ב 2017 הילדים רק רצו לסיים את הקניות כדי לחזור לבריכה במלון, אז בטיול במזרח קנדה-מיין-ניו המפשייר ב-2019 העצירה באאוטלט ליד North Conway כבר היתה מבחינתן (בעיקר לבנות) אחד משיאי הטיול ואפילו חזרנו למחרת להשלמות (וקניית מזוודה לכל הקניות). אז לכן גם הפעם החלטתי להקדיש לאאוטלט חצי יום פלוס (רק שהפעם אנחנו טסים בלואו קוסט אז מוגבלים בכמות לפי במזוודות שיש לנו.

אז מגיעים לקניון באזור 10:30 ועוצרים בכמה וכמה חנויות בגדים מוצלחות (חלק מהמותגים האמריקאים כמו ליוויס יקרים מאד, אבל המותגים האירופאים באמת במחירי אאוטלט, וככה גם נעליים ממותגים אמריקאים כולל באופן מפתיע מאד טימברלנד – אז כל אחד מוצא את מה שחיפש ויותר, וכשאנחנו מבינים שאנחנו מגיעים לגבולות הגזרה של המזוודות שלנו עוברים ממסע קניות לשיטוט בין חנויות הנושא השונות (כמו חנות תה, כלי מטבח, גאדזטים ועוד). מסיימים את השיטוט בעצירה בסטארבאקס (אמריקה או לא)

ואז, ואולי הכי חשוב – בבדיקת PCR לכולנו בדוכן הנמצא בקניון – אנחנו בדיוק 70 שעות לפני הטיסה לארץ אז זה כבר זמן מתאים מבחינת התנאים – 72 שעות לפני המראה לישראל, ומצד שני – חוסך המון כאב ראש לחפש מעבדה בפאריז עצמה כשניהיה בלי רכב, וגם יותר זול מפאריז.

פרט פיקנטי – אף אחד לא בדק שעשינו את הבדיקות (חברת התעופה הסתפקה בתעודות המתחסן/מחלים שיש לנו…)

פרט פיקנטי #2 – הרגע שבו רואים שכולנו שליליים הוא מרגיע מאד – לא מבחינת החשש להידבק (כי סך הכל בניהול סיכונים – כולנו עם חיסונים טריים או מחלימים) אלא צהחשש להיתקע בצרפת (ולכן הבאנו את הלפטופים של העבודה שכמובן לא פתחנו בטיול עצמו)

זהו – הכל מוכן לחזרה "הביתה" – לדירה שלנו בפאריז בה התחלנו את הטיול – אז נוסעים לדירה (שעה פלוס בעיקר בשל פקק באזור הבסטיליה). פורקים ציוד בדירה ואז אני נוסע בחזרה לחברת ההשכרה – מחזיר את הרכב (שירות מעולה של החברה מקצה לקצה) ואז הולך ברגל חזרה לדירה, כשבזמן הזה בת זוגתי והילדים עשו קניות והכינו ארוחת ערב.

סתם בדרך מהשכרת הרכב בחזרה לדירה

אוכלים ואז הילדים מעדיפים להישאר בדירה. אין בעייה – אנחנו יוצרים למסלול רגלי ארוך בשכונת המארה הצמודה לבית – היום שישי בערב, אז מרגישים את ההבדל לעומת לפני 10 ימים – כמה יפה ותוסספת פאריז בלילה (או לפחות רובע המארה המקסים). כמה בתי קפה, כמה אנשים מבלים – כמו תל אביב (רק עם המון המון גלריות ששווה להסתכל עליהם גם ואולי דווקא כשהן סגורות)

חוזרים לקראת חצות הביתה לקראת יומיים שלמים בפאריז – ועל כך בפוסט האחרון לטיול

השאר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s