פאריז, בריטני, נורמנדי ועוד – ספטמבר 2021 – מסלול וסיכום טיול

פאריז, נורמנדי, בריטני – לכאורה יעד קצת שגרתי ומשעמם, אבל וואוו איזה טיול נפלא זה היה, מי חשב שדווקא היעד הזה יהפוך לטיול שהילדים יכתירו כאחד הטובים אן לא ה- (טוב, לא כמו הטיול של החודשיים למערב ארצות הברית, אבל בהחלט בקו הראשון אחריו), שדווקא הטיול הזה יגרור מהילדים אמירות חוזרות של "אבא, הפעם ממש התעלית על עצמך"

אז יש לכך כמה סיבות אובייקטיביות, והראשונה והברורה שבהן זה הגעגוע לטיולים, ולביחד של הטיולים. לכאורה, היינו המון ביחד בשנתיים האחרונות, נעים מסגר לסגר, אבל הטיול הוא ביחד אחר, ביחד לא רק בהקשר הגאוגרפי אלא גם החוויתי. סיבה שנייה שגם קשורה חלקית לקורונה, וגם לתקופה בשנה (ספטמבר) היא ההנאה מטיול כמו פעם, לפני שגלי התיירים הציפו כל יעד בינוני ברמתו. להגיע ביום ראשון למונט סנט מישל, בסוף שבוע היחיד בשנה שהכניסה לאתר היא חינם, ועדיין לראות חניון פנוי ונוכחות יפה אך לא מעיקה של מטיילים, בהחלט מעצים את החוויה (ובדיסנילנד זה בכלל יהיה תענוג). לעומת זאת פאריז עצמה נדמה לא מתרגשת ממחסור בתיירים, שהרי בניגוד ללונדון (בה ביקרתי בהרכב אחר לפני חודשיים) פאריז עדיין לא נכנעה לגלי התיירים, עדיין לא מתבססת על אטרקציות התיירים הגנריות, עדיין שומרת על הציביון שלה – ככה שהיה ממש כיף לטייל בעיר שוקקת החיים (וגם היא לא עמוסה מדי – שבועיים לפני עדיין יש כרטיסים למגדל אייפל, ולכל המוזיאונים מזמינים כרטיס רבע שעה לפני שמגיעים ותמיד יש מקום)

מודעות פרסומת

גם מזג האוויר הנפלא של ספטמבר עזר מאד לחוויה – כמעט ללא גשם ובלי אף יום חם

אבל יש גם משהו בטיול עצמו שהיה שונה – יש מצב שזהו הטיול הראשון (שוב מלבד הטיול בן החודשיים במערב ארה"ב) שבעצם אפשר לעשות אותו כמו שהוא (בחריג אולי לדיסנילנד) גם בהרכב זוגי, ללא ילדים. זהו הביקור המשפחתי הראשון שלנו בעיר בירה גדולה, באטרקציות של מוזיאוני אמנות ולא רק מוזיאוני מדע, אבל זה הרבה מעבר לפאריז – יעדים כמו מונט סנט מישל או חופי הנחיתה בנורמנדי (כולל מוזיאון השלום בקאן ואפילו בית העלמין האמריקאי) והשטיח ב Bayeux עניינו ואף ריגשו את הילדים, גדלו כנראה. נוסיף לזה עיירות מקסימות כמו דינאן והונפלור, חופי ים מקסימים באזור סט מאלו ו- Ettetat, וכמובן במסגרת של דיסנילנד והפארק המדהים Put du Fau שבחבל הלואר ונוצר טיול מגוון ביותר של עיירות, היסטוריה, טירות, פארקי שעשעועים, הצגות וטבע, וכמובן פאריז הנפלאה – כולל כמובן מגדל אייפל ושייט בנהר הסן אבל גם כמה מוזיאונים בוגרים יותר

קצת עניינים טכניים:

כרטיסי טיסה הוזמנו כמעט שנה מראש ב- Easy Jet במחיר רצפה במיוחד, כרטיסים שהיו ניתנים לשינוי ובהמשך הפכו לניתנים לביטול (כיוון שהטיסה המקורית בוטלה וההמראה והחזרה הוקדמו ביום), גם הרכב ומקומות הלינה היו ניתנים לביטול עד בעצם הרגע האחרון, ככה שאפילו שהטיול היה מוכן עד הפרט האחרון, עד שבוע לפני היציאה אפשר היה לבטלו מקצה עד קצה ללא עלויות. ובאמת – תוכנית הטיול אופסנה במגירה ורק כעשרה ימים לפני המראה הכרענו על יציאה שעדיין היתה בסיכון שצרפת תמנע על כניסת ישראלים (ורק יומיים לפני היציאה צרפת הודיעה שתמנע רק מלא מחוסנים להכנס, בעוד מוחסנים חופשיים מבידוד, בעוד מדינות אחרות אסרו כל הישראלים להיכנס – כגון פורטוגל, או דרשו בידוד גם ממחוסנים מה שבעצם מוציא את הטעם מהטיול – כמו הולנד).

כתוצאה מכך, רק בשבוע האחרון לפני הטיול עשיתי כמה שינויים בבתי המלון/מקומות הלינה – והזמנתי מ AirBNB דירה שכבר לא ניתנת לביטול (מצד שני כבר יש ביטוח רפואי עם כיסוי קורונה) והכנתי את תיק הטיול שעד אז היה מתוכנן רק בקווים כלליים

מודעות פרסומת

ענייני קורונה – מה שהיה משמעותי ביותר בזמן התיכנון, היה רק הערת שוליים בטיול עצמו. צרפת התבררה כמדינה נוחה מאד עם מדיניות קורונה פשוטה מאד – מי שמחוסן חופשי לעשות הכל בכפוף לתו ירוק/ Health Pass, בלי כל צורך לעשות שום בדיקה, כולל בכניסה למדינה. ילדים לא מחוייבים בתו ירוק ומקבלים בעצם את מצב ההורים – ככה שגם הילד מתחת לגיל 12 שלנו לא היה מוגבל בשום דבר. בני נוער עד סוף ספטמבר היו כמו ילדים וממש עכשיו הכפיפו עליהן את חובת החיסון לקבלת Health Pass (אבל שלנו מחוסנות בכל מקרה ובלי קשר). מצד שני – ובהבדל עצום מישראל – התו הירוק נאכף – בכל מסעדה, מוזיאון וארטקציה שמכילה יותר מכמה עשרות אנשים, חובה להציג את ה Health Pass – אבל אין דבר פשוט מזה – פשוט סורקים את ה QR שמקבלים באפליקציה ייעודית, ופותחים אותה בכניסה לכל מקום לסריקה. אגב – גם ההקפדה על מסיכות היא מרשימה ביותר – כולל אפילו ברכבות ההרים בדיסני.

מתחמי בדיקות קורונה מתחמי בדיקות קורונה

לגבי קבלת ה Health Pass – כן יש בעייה כי תעודת המתחסן /התו הירוק הישראלי לא מוכרים בצרפת (יש מצב שהתו הירוק החדש שינה את המצב, וכעת התו הירוק הישראלי מוכר גם בצרפת). הוצאת Health Pass צרפתי היא פרוצדורה די קלה בה כל מה שצריך זה את תעודת המתחסן הישראלית (שכוללת גם ככה את סוג החיסון והפרטים באנגלית), דרכון וטופס פרטים אישיים – רק שהאתר הצרפתי מגיב לאט – אנחנו קיבלנו ממנו תגובה רק לקראת סוף הטיול ככה שיכלה להגרם בעייה. כאן באה לעזרנו העובדה שבלא מעט בתי מרקחת יש אפשרות להוציא Health Pass על המקום – כולל אחד 100 מטרים מהדירה שלנו – אז ביום הראשון לטיול קפצתי לשם, ועשרים יורו אחרי הוצאתי לי ולאשתי תו ירוק סרקתי באפליקציה הייעודית וזהו – אנחנו חופשיים

תיכנון הטיול –

כשהכרטיסים הוזמנו כל מה שידעתי זה שתהיה פאריז ועוד 10 ימים חופשיים. לאט לאט הטיול נבנה סביב נורמנדי כיעד אחד וגבול נורמנדי- בריטני כיעד שני. מתוך קריאת בלוגים והתלבטות האם להעמיק בבריטני או לחפש משהו אחר הגעתי לאתר של Puy du Fou – ומשקראתי על המקום ועל חוות הדעת עליו, היה ברור לי שהוא חייב להיות בטיול – זה בעצם היה צלע השלישי בטיול שנבנה כטיול מתגלגל (כמו כמעט כל הטיולים שלנו).

כאמור מעלה – כחודשיים לפני היציאה איזיגט הקדימו לנו את הטיול ביום, ככה שכל התיכנון הועמד פתאום בספק – אני ניצלתי את ההזדמנות לפצל את השהייה בפאריז להתחלה וסיום הטיול – מה אפשר ביום ההתחלה זמן סידורים (שנוצל להוצאת ה Health Pass) וגם ללקיחת הרכב מפאריז עצמה, במרחק הליכה סביר (20 דקות הליכה מהירה מהדירה)

לינק למסלול הטיול

ימי הטיול:

יום אפס – המראה בערב, בסופו של יום עבודה – הגעה לפאריז לקראת חצות – שאטל מוזמן מראש לדירה שלנו בחבל המארה

מודעות פרסומת

יום 1 – טעימה ראשונה מפאריז – סיור רגלי מהדירה ברובע המארה הנפלא בואכה השטאטל, משם המשך לשייט על הסן (שהוזמן תוך כדי הליכה והיה כמעט ריק), משם קצת סן ג׳רמיין וקינוח בנוטרדאם השרופה. חזרה לדירה להכנת ארוחת ערב

על החוויות שלנו ביום הראשון בפאריז אפשר לקרוא כאן

יום 2 – טעימה מחבל הלואר בטירת Clos Luce המתמקדת בלאונרדו דה וינצי – מתחילים את היום בלקיחת רכב ובנסיעה ארוכה ל Puy du Fou – עצירה בדרך לביקור מעולה ב Clos Luce – בטירה והגנים "של" לאונדרדו דה וינצי (במקור תוכנן ארמון ורסאי – הסיבות לשינוי בפוסט המתאר יום זה)

על החוויות שלנו ביום זה, והמלצות למבקרים עתידיים, אפשר לקרוא כאן

ימים 3-4 יום וחצי פלוס ב Put du Fou הנפלא – כולל לינה בטירה.מצודה בפארק עצמו (בעצם לא יצאנו מהפארק כל זמן השהות בו – מקום מדהים, במיוחד במזג האוויר של ספטמבר וברוגע שנבע מהתקופה.

מודעות פרסומת

על החוויות שלנו מהפארק הנפלא, כולל המלצות למבקרים עתידיים, אפשר לקרוא כאן

באחר הצהריים של היום הרביעי נסענו (עם המון פקקים שנבעו מעבודות בדרך) אל מקום הלינה הבא שלנו – בתוככי העיירה היפהפיה דינאן Dinan – מומלצת מאד ללינה ו/או לשיטוט ערב (נטייל בה בשני הערבים בעיירה, נוח כשאפשר ללכת ברגל מהמלון).

יום חמישי – סט מאלו – העיר המבוצרת – טיול בעיירה, על חומות העיר ובמבצר מולה לפי המסלולים של מישלן, משם המשכנו לקייפ פראהל/Cap-Fréhel שם עצרנו לסיור ארוך ויפהפה ב Fort La Latte (מומלץ!) בערב שבנו לסיור נוסף בדינאן כולל עלייה למגדל הפעמון (חינם בסופש הזה כמו הרבה אתרי מורשת של צרפת)

על החוויות שלנו בבריטאני אפשר לקרוא כאן

יום שישי לטיול –  מעבר לנורמנדי – בוקר במונט סט מישל, אחר צהריים במוזיאון השלום בקאן ןמשם למקום הלינה לשלושה הלילות הבאים בעיירת הנופש (הרגועה בספטמבר) – Villers-sur-Mer (לסוג של טיול כוכבון כאשר במקור פיצלנו לינה בין Bayuex ו- Etretat)

מודעות פרסומת

יום שביעי לטיול – יום חופי הנחיתה – מתחילים ב- Arromanches-les-Bains – בסרט 360, משם אל הבונקרים ב- Longues-sur-Mer, ממשיכים בביקור מרגש במיוחד בית העלמין האמריקאי באומהה ואז אל החוף עצמו, יעד מלחמה אחרון להיום ב- Pointe du Hoc (בדיעבד היה אפשר לוותר ולהקדים להגיע ל- Bayeux), ואז מקנחים באווירה אחרת במוזיאון Musee de la Tapisserie בבאיו ושיטוט ממש קצר בעיירה (כי נגמר הזמן והכוח)

על היומיים המרגשים הראשונים שלנו בחבל נורמנדי, בסימן אתרי מורשת והיסטוריה (מונט סנט מישל + חופי הנחיתה) אפשר לקרוא כאן

יום שמיני לטיול – יום טבע נפלא שההתחיל בחוות פרפרים בהונפלור ואז שיטוט וגלידה בנמל המקסים של העיירה.

משם דרך גשר נורמנדי אל שיא היום –   חופים/צוקים ב Etretat – שם יצאנו במסלול הליכה אל מרומי הצוק המזרחי ומשם אל הצוק שמאחוריו לתצפית קלאסית על הצוק והקשת הטבעית

מודעות פרסומת

יום תשיעי לטיול – מסלול הסיידר כולל העיירה קממבר (במקור תיכננו את המנזר ב jumieges אבל השינוי במקום הלינה הביא לשינו המסלול של היום. לשינוי אווירה ולספיגת החיים הטובים בין טעימות בבית יצור סיידר וקבלדוס למבוגרים וחנות גבינות נפלאה לילדים ןלמבוגרים. ואז בחלקו השני היום נסיעה לגיבורני – לביקור בבית והגנים של מונה – שוב כמה נפלא שאין בכלל תור, בסופו של יום נסיעה לדירה הבאה הממוקמת 5 דקות מדיסני

על היומיים הנוספים שלנו בנורמנדי – בסימן החיים הטובים – אפשר לקרוא כאן

יום עשירי – יום דיסנילנד- מי חשב שיהיה כל כך מוצלח – אנחנו בוגרי אורלנדו ועדיין היה כאן ממש מוצלח – מזג אוויר נפלא, אין בכלל (אבל בכלל) תורים ככה שהילדים יכלו לעשות שוב ושוב מה שרצו – נכנסו בפתיחה ויצאנו בסגירה (באזור 20:00 כי אין הופעות לילה) – וגם המחיר היה אטרקטיבי מאד (45 יורו לאדם)

יום 11 לטיול – קניות כי אפשר בלי – בואל דיורופ + בדיקת PCR בשביל החזרה לישראל – הגעה אחר צהריים לפריז ותחילת טיול בעיר (שבסוף היה סיור זוגי במארה הסמוך לדירה בה נשארו הילדים)

על היומיים שלנו באזור דיסני ועם טעימה של אמריקה אפשר לקרוא כאן

ימים 12-13 לטיול – יומיים מלאים פריז – כולל יום קלאסי מהלובר לשער הניצחון (שכלל מיצג מיוחד במינו) וביום השני – עוד מהמארה לכיוון פומפידו – חזרה לדירה למנוחה וביקור ערב במגדל אייפל כולל, כמובן עלייה למעלה – מה שהיה סיום בשיא לטיול נפלא

על היומיים האחרונים בפאריז אפשר לקרוא כאן

יום 14 לטיול – טיסה הביתה בשעת צהריים, הגעה לישראל לקראת ערב (למחרת בבוקר כבר נצא מבידוד)

היה טיול נפלא – יש חיים עם הקורונה – עכשיו אפשר להתחיל לחשוב על השנה הבאה

מודעות פרסומת

5 מחשבות על “פאריז, בריטני, נורמנדי ועוד – ספטמבר 2021 – מסלול וסיכום טיול

  1. פינגבאק: חוויות וחגיגות באגמי האצבעות – על טיולים ומה שביניהם

השאר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s